Zastavice prinesle rekordno vsoto

V akciji Manj svečk za manj grobov vsako leto sodeluje več občin in prostovoljcev, ki zbirajo sredstva za pomoč še živečim. Letos zbrani znesek, ki se je že prvega novembra približal 45 tisočakom, je največji do sedaj. In še raste.

od Zasavc.net - 06. 11. 2018
Foto: FB Manj svečk za manj grobov

Letošnja ekološko humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov je že deseta zapovrstjo. Ob jubileju so z razdeljevanjem lesenih in papirnatih zastavic v zameno za prostovoljne prispevke presegli vse do sedaj zbrane zneske in nabrali 44.694 evrov. Ta znesek pa se z SMS donacijami še povečuje.

V okviru akcije prostovoljci na številnih pokopališčih v Sloveniji spodbujajo obiskovalce pokopališč, naj na grobovih svojih pokojnih bližnjih ne prižigajo svečk (oziroma jih prižgejo manj), namesto sveč pa lahko na grob pokojnika položijo zastavico sočutja, ki jo v zameno za prostovoljni prispevek dobijo na stojnici.

»[Svečk] je resnično manj, a zato nič manj gorečih lučk v naših srcih,« so zapisali na Facebook strani akcije Manj svečk za manj grobov.

Prvič so akcijo Manj svečk za manj grobov izvedli leta 2009, zbrana sredstva pa so takrat namenili Onkološkemu inštitutu za raziskave rakavih obolenj. Od tedaj so vsako leto zbirali prostovoljne prispevke za pomoč še živečim. Tudi letos bo tako.

V Zagorju bodo zbrana sredstva namenili Alenki Mikuš, ki je po padcu z drevesa postala tetraplegik in potrebuje 24-urno oskrbo. V Trbovljah bodo nakupili profesionalne defibrilatorje za potrebe Reševalne službe Zdravstvenega doma Trbovlje. V Hrastniku pa bodo donacije namenili nakupu avtomatskega ventilatorja z efektivnim modulom CPAP za pomoč na kraju dogodka.

Še ta teden lahko uporabniki A1, Telekoma Slovenije, T-2, Telemacha in Izimobila sredstva prispevajo tudi preko SMS sporočila.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 19. 11. 2018
Zasavc.net - 18. 11. 2018
Zasavc.net - 17. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net