Zlati Funšterc team Boben

Skupina zagnanih amaterskih igralcev in mojstrov priprave funšterca iz hrastniškega Bobna je v nedeljo, 24. junija, nastopila na osrednji državni proslavi na Vačah, ki se jo je udeležil tudi predsednik LMŠ Marjan Šarec.

od Zasavc.net - 27. 06. 2018
Foto: Fanči Moljk

Kot je povedala članica Funšterc teama Boben Čeče Nuša Gregorčič, so njihovo skupino že pred meseci povabili na proslavo ob državnem prazniku na Vače. Povabilo so sprejeli s ponosom in veseljem. Po uradnem delu proslave so tako v soboto na Vačah odigrali svojo igro Knapovska colnga (rudarska plača), v kateri obujajo spomin na rudarsko življenje in govorico, začinjen s krepko mero trpkega humorja.

»V začetku je bilo na proslavi strašansko resno,« je dejala Nuša Gregorčič, »potem pa se je ozračje vendarle sprostilo, publika se je razvedrila, sprostil pa se je tudi Marjan Šarec in se nasmejal našemu humorju.« Funšterc team Boben je nato v svoji mobilni domači kuhinji pekel tudi funšterc oziroma knapovsko sonce. Na prireditvi pa so mu organizatorji podelili zlati znak Geossa.

TPK


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 31. 10. 2018
Zasavc.net - 23. 10. 2018
Zasavc.net - 20. 10. 2018
Zasavc.net - 19. 10. 2018
Zasavc.net - 16. 10. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net