Zlati Tina in Zala

Od 12. do 15. aprila je bilo v Mariboru evropsko prvenstvo v ITF taekwondoju za člane in mladince. Sodelovalo je 642 tekmovalcev iz 28 držav.

od Zasavc.net - 16. 04. 2018
Foto: arhiv kluba

Za reprezentanco Slovenije sta nastopili tudi članici kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje. Tina Baloh je premagala vse svoje nasprotnice in osvojila naslov evropske prvakinje med mladinkami nad 65 kg. Zala Rozina je premagala dve nasprotnici in izgubila v četrtfinalu proti borki iz Rusije. Osvojila je 5. do 8. mesto med mladinkami do 50 kg. Z odličnimi borbami sta si članici zagorskega kluba prislužili tudi nastop v ekipnih borbah mladink. Skupaj z dekleti Aliso in Lariso Žagar Slemenšek, Mašo Kenjalo in Petro Gobec so premagale vse svoje nasprotnice in se povzpele na vrh evropskega mladinskega taekwondoja.

Člani kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje so se na to tekmovanje pričeli pripravljati že pred meseci, ko so okrepili sodelovanje s prijateljskim klubom Hyong iz Celja in se za skupne treninge dogovorili z njihovim trenerejm Urošem Bernardom. V zagorskem klubu namreč panoge ITF taekwondo ne gojijo. Tekmovalki Tina Baloh in Zala Rozina sta se tako z njo seznanili pod okriljem Športnega kluba Hyong Celje. »Gre za način borbe, ki je zelo podoben borbam v kickboxingu, v disciplini light contact. Treningi taekwondoja pod mentorstvom Uroša Bernarda v kombinaciji s kickboxingom, ki ga dekleti trenirata že vrsto let pod mentorstvom Primoža Bračiča, se je izkazalo za dobitno,« so povedali v zagorskem klubu in dodali, da gre velika zahvala za uspeh predvsem celjskemu klubu in njihovemu trenerju, ki je v njihovih tekmovalkah videl velik potencial, jim omogočil dodatne treninge in jih vzel pod svoje okrilje. »Prepričani smo, da bomo s sodelovanjem nadaljevali, se drug od drugega učili in napredovali,« so še dejali v klubu.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 10. 12. 2018
Zasavc.net - 07. 12. 2018
Zasavc.net - 05. 12. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net