Župani za en dan?

V luči prihajajočih županskih volitev nas je zanimalo, kaj bi zasedba Zasavskih pet spremenila, če bi dobili priložnost za en dan v svoji občini sesti na županski stolček.

od Zasavc.net - 17. 11. 2018

Peter Jeretina, bobnar skupin Orlek ter Flora & Paris, Zagorje:

Verjetno ne bi spremenil veliko. Organiziral bi več glasbenih dogodkov, na katerih bi se predstavili mladi avtorji in kantavtorji ali skupine ter mogoče kakšen festival, kjer bi se predvsem podpirala oziroma imela prednost slovenska glasba.

Laura Husar, avtorica pesniške zbirke Jaz, Hrastnik:

Rim ni bil zgrajen v enem dnevu, zato menim, da trajnih rešitev ne gre graditi čez noč. Že v enem mandatu je brez prave ekipe somišljenikov v občinskem svetu težko doseči drastične spremembe, kaj šele v enem dnevu. Bi se pa dalo zorganizirati eno dobro, namensko obarvano dobrodelno večerjo in morebiti celo navdušiti udeležence z bolj okolju prijazno, kulturi in turizmu naklonjeno občinsko politiko.
Sebastijan Pešec, avtor romana Perdikas, Trbovlje:

Ker je v enem dnevu težko narediti kaj večjega, bi tisti dan, ko bi dobil pooblastila župana, podpisal odlok, ki bi me naredil za župana do konca mandata. :) Potem pa bi začel v našo dolino privabljati podjetja, ki so trajnostno naravnana in ki bi lahko izkoristila obstoječo infrastrukturo zaprtih podjetij. Neuporabne stavbe bi porušil oz. kakšno ohranil za turistične namene, nasploh bi pospešil turizem in nastanitvene kapacitete, na dimniku začel graditi kavarno in najdaljši zipline na svetu. Začel bi kopati predor do Prebolda in poskrbel za nekaj nočnega življenja v centru mesta s kakšnim tematskim rudarskim rock barom. :)

Maruša Zmrzlak, zmagovalka Slovenske note 2018, Trbovlje:

Šla bi na sprehod po Trbovljah, opazovala in si ogledala, kaj Trbovlje pogrešajo in potrebujejo, poklepetala z mimoidočimi, potrkala na kakšna vrata in prisluhnila željam ljudi. Za konkretne spremembe pa bi seveda potrebovala veliko več kot le en dan.
David Lindič, Predsednik KD Svoboda Trbovlje, Pozdrav iz krvavih revirjev:

Odvisno od tega, koliko denarja bi mi pustili na mizi (smeh). Mislim, da bi ta dan namenil »izobraževalnim ciljem«. Ljudje povečini sploh ne vedo, kolikšen je proračun naše občine, kakšni so njegovi prihodki in, kar je še pomembneje, za kaj se porablja. Seveda obstaja na spletni strani datoteka z vsemi temi podatki, toda, roko na srce, koliko med nami bi si vzelo čas, da jo poiščemo in tudi dejansko preberemo? Zadeva je dolga, zelo dolga. Lahko pa vse to strneš na nekaj tabel ali grafikonov in dodaš za vsako postavko obrazložitev, ki bi jo razumel vsak. Vse skupaj spraviš na velikost plakata (in upaš, da bo še vedno pregledno) ter obesiš na plakatna mesta po mestu. Tako bi bili ljudje vsaj na splošno seznanjeni. Tisti, ki bi želeli vedeti več, pa lahko vedno povprašajo na občini sami. Mogoče bi to pripomoglo k temu, da ne bi pričakovali od občine projektov, ki jih dejansko ni zmožna izpeljati.

Sem pa mnenja, da se da tudi s celo vrsto majhnih izboljšav mesto spremeniti v prijetnejši kraj. Tudi z »otroškimi koraki« se počasi daleč pride.
- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 08. 12. 2018
Zasavc.net - 01. 12. 2018
Zasavc.net - 24. 11. 2018
Zasavc.net - 10. 11. 2018
Zasavc.net - 03. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net