Lani dve večji naložbi v EVJ

Če bodo uspešni na razpisu, bodo letos v EVJ Elektroprom Kisovec povečali moč elektrarne na lesno biomaso. Tudi zaposlovali bodo, če se bo trend lanske prodaje nadaljeval v enakem tempu.

od Zasavc.net - 09. 01. 2017
Foto: arhiv podjetja EVJ Elektroprom
Poslovanje podjetja EVJ Elektroprom v Kisovcu sta lani zaznamovali dve večji investiciji. Prva je bila postavitev linije za izdelavo pelet, vredna 200.000 evrov. Drugo naložbo pa so izvedli na področju kabelsko komunikacijskega sistema. S posodobitvijo tega sistema so povečali predvsem hitrost interneta.

Leto 2016 ocenjujejo kot uspešno, zaključili so ga pozitivno, ustvarili so nekaj več prometa kot v letu 2015.

Trenutno je v podjetju zaposlenih nekaj manj kot 90 delavcev, bodo pa v letošnjem letu verjetno zaposlili še koga, če se bo nadaljeval trend iz lanskega leta. Njihove letošnje investicije so vezane na uspešen izid razpisa za povečanje moči elektrarne na lesno biomaso. Če bodo sredstva prejeli, bo to, pravijo, njihova letošnja največja investicija.

Na vprašanje, kaj so njihovi glavni letošnji poslovni načrti, pa direktor Tomaž Kralj odgovarja: »Na področjih, na katerih nismo dovolj uspešni, moramo uspešnost povečati, posledično pa se bosta povečala tudi promet in dobiček. Seveda moramo pozorno spremljati dogajanje na trgu in se pravočasno in pravilno odzivati nanj.«

TPK

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 15. 06. 2018
Zasavc.net - 12. 06. 2018
Zasavc.net - 07. 06. 2018
Zasavc.net - 06. 06. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net