Na dopust z Zmajevo luknjo

Mojca Bovhan iz Zmajeve luknje na Dolu pri Hrastniku priporoča obisk bukvarne pred 17. julijem, saj nato za dva tedna odhaja na dopust tudi bukvarna.

od Zasavc.net - 12. 07. 2017
Foto: Fanči Moljk
Bukvarna na Dolu pri Hrastniku, imenovana Zmajeva luknja, bo od 17. julija do 1. avgusta zaradi dopusta zaprla vrata, še prej pa vabi vse knjižne molje, da si v njej sposodijo ali posvojijo kakšno knjigo, ki jih bo kratkočasila čez poletje.

»Izbira je pestra,« je povedala Mojca Bovhan iz Zmajeve luknje, »ljudje prinašajo kvalitetne knjige, od klasičnih romanov do ljubezenskih zgodb, kriminalk, strokovnih knjig z različnih področij …« Posebno dragocena je bogata zbirka knjig Kondorja, ki so obvezno branje srednješolcev. »Nekateri se pozanimajo že  med počitnicah, kaj bodo morali prebrati v naslednjem letniku, pa preberejo že zdaj, ko imajo več časa,« pravi Bovhanova.

Vedno zanimivo je tudi izložbeno okno Zmajeve luknje. Trenutno je na ogled model stare in novejše jadrnice, motornega čolna, steklenica s pismom, ki so jo »našli« sredi oceana in še kaj. Veslo je prinesel Franci Levec, ki jih tudi sam izdeluje, ostale eksponate pa modelarska sekcija Brodarskega društva Hrastnik, ki jo vodi Niko Skočir.
Fanči Moljk

- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 20. 04. 2018
Zasavc.net - 19. 04. 2018
Zasavc.net - 05. 04. 2018
Zasavc.net - 04. 04. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net