Nosil bom rdečo zvezdo

Kongresni trg v Ljubljani se je v četrtek, 29. junija, napolnil z ljudmi, ki so prišli poslušat koncert Svetlane Makarovič. Dogodek so poimenovali Nosil bom rdečo zvezdo.

od Zasavc.net - 30. 06. 2017
Foto: Ladislav Zupančič
[caption id="attachment_25055" align="alignnone" width="696"]Foto: Ladislav Zupančič Foto: Ladislav Zupančič[/caption]

Koncert Svetlane Makarovič Nosil bom rdečo zvezdo so popestrili tudi gostje, med njimi Darko Nikolovski, Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Kraški ovčarji, Ovce in Dirty Fingers.

Dogodek je privabil tudi za cel avtobus Zasavcev in Zasavk, veliko se jih je tja podalo tudi z avtom. Zasavci so stali tudi na odru – med nastopajočimi sta bila namreč tudi zagorski harmonikar Jure Tori in trboveljski glasbenik Primož Siter.

Tudi sicer je bil Kongresni trg poln, tako tistih, ki se prireditve udeležili iz pripadnosti do vrednot rdeče zvezde, kot tistih, ki so prišli s piščalkami protestirat proti tovrstnim zborovanjem. A slednji so vztrajali le kratek čas, partizanska glasba jih je kmalu preglasila, svoj delež k temu, da so po pol ure odšli, pa so prispevali tudi policisti.

Prireditev se je uradno končala opolnoči, pa takrat številni glasovi še niso nehali prepevati, tako da se je dogajanje zavleklo v noč.

Martina Drobne


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 11. 06. 2018
Zasavc.net - 02. 06. 2018
Zasavc.net - 18. 02. 2018
Zasavc.net - 12. 02. 2018
Zasavc.net - 07. 02. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net