Pobeglega voznika našli

V sredo in četrtek je bilo kulturno mirno. No, ne povsod, nekaj dela so zasavski policisti našli tudi ta dva dni. Zaznamovale so jih nesreče s pobegom, vroča kri med dijakoma, poskus kraje iz ograjenega prostora ter preventivna akcija policistov, ki preverjajo pešce v prometu.

od Zasavc.net - 09. 02. 2018

PP Trbovlje

Neznani storilec je sredi dopoldneva vstopil v ograjen prostor iniz njega poskušal odtujiti vozilo, vendar mu ni uspelo. Za neznanim storilcem policisti še zbirajo obvestila.

PP Zagorje

Policisti so posredovali na SŠ Zagorje ob Savi, saj sta se sprla dijaka. O zadevi še zbirajo obvestila. V primeru ugotovljenih elementov prekrška sledi ustrezen ukrep.

Na parkiri8šču pri Sparu v Zagorju ob Savi so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Voznika, ki je s kraja prometne nesreče pobegnil, so izsledili, izdali so mu plačilni nalog.

V Zagorju ob Savi so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. O prometni nesreči še zbirajo obvestila, potem sledi ustrezen ukrep.

Obvestilo za javnost

Od 5. februarja do vključno 11. februarja na območju celotne Republike Slovenije poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Policisti bodo v tem času izvajali poostrene nadzore tam in takrat, ko je izkazana problematika varnosti pešcev, predvsem pa v bližini prehodov za pešce, okolicah izobraževalnih ustanov ter nevarnih odsekih državnih in lokalnih cest.

Še posebej bodo policisti pozorni na kršitve voznikov motornih vozil v odnosu do pešcev (izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce) in kršitve pešcev (pravilna stran hoje, varno in pravilno prečkanje vozišč ter vidnost pešcev.

Pešec,kiponočihodi zunaj naselja ali v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnikaalipešpoti,povozišču ali tik ob njem, mora nositi na vidnem mestunastrani,kije obrnjena proti vozišču, svetilko, ki oddaja belo svetlobo, ki je vidna s sprednje in zadnje strani ali odsevni telovnik živo rumene ali oranžne barve z vdelanimi odsevnimi trakovi bele barve.

Otroci morajo ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti med hojo po cesti nositi na vidnem mestu na strani, ki je obrnjena proti vozišču, odsevnik, ki ne sme biti rdeče barve in katerega odsevna površina na vsaki strani meri najmanj 20 kvadratnih centimetrov. Učenciprvegain drugega razreda osnovne šole morajo na poti v šolo in iz njenositipolegodsevnikaizprejšnjegaodstavka tudi rumeno rutico, nameščeno okoli vratu.

ZT


- oglaševalski prostor -

Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 16. 11. 2018
Zasavc.net - 06. 11. 2018
Zasavc.net - 05. 11. 2018
Zasavc.net - 02. 11. 2018

O nas

Stik z nami: info@zasavc.net